Loading...
MartinRusanov avatar MartinRusanov 95 Точки

Как работи следния код?

Здравейте, някой може ли да ми обясни как работи този код на c# за programming fundamentals? http://pastebin.com/iLbCPv5P

Програмата работи, но не знам как, защото по моите изчисления деленето с остатък трябва да дава съвсем други резултати

Тагове:
0
Fundamentals Module
vancho avatar vancho 430 Точки

Кое по-точно не ти е ясно от делението с остатък?

-1
puffed avatar puffed 289 Точки

Здравей, тази програма сумира два входни масива, като за целта прави трети нов масив с дължина равна на дължината на по-дългия от входните масиви. След това си представи, че наслагва по-късия масив отново и отново до края на по-дългия, така че да имаш винаги да сумираш 2 входни елемента за всеки елемент от новия масив. Това се постигна с делението с остатък %. Когато i се дели с остатък на дължната на един масив, това означава взимай подред всички елементи от масива и като стигнеш до последния започни отначало. Когато i = arr.Length (и такъв елемент реално няма в масива), тогава i % arr.Length = 0 и започват да се изреждат елементите отначало.

0

Благодаря за изяснението. На мен ми е развален нещо дебъгера и не мога да дебъгна кода, за да вида стъпка по стъпка какво се случва

0

Иначе сега разбрах. Допреди делях примерно масив с 6 елемента и делях 6 на i а не i на 6 и оттам ми идваше объркването

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.